Huiswerkopdracht tegen het ‘vereenzamingsvirus’!

Daar zit je dan als leerkracht
Alleen in een lege klas na te denken over hoe jij onderwijs op afstand vorm gaat geven. Logistiek is dat te organiseren en waarschijnlijk heb jij dat al gedaan, maar hoe motiveer jij je leerlingen om bijvoorbeeld met taal aan de slag te gaan? Wat breng jij in om je leerlingen aan te moedigen om te blijven schrijven en te oefenen met spelling, werkwoorden, woordenschat en technisch lezen. Voor al deze leerkrachten heb ik een inspirerende en maatschappelijke opdracht waarin ik graag het faciliterende deel voor mijn rekening neem.

Hoe help ik je hiermee? Dat leg ik hieronder uit:

Waarom?
Deze actie zet ik op:

  • voor alle ouderen in de verpleeghuizen in Apeldoorn waar op dit moment geen bezoek mag komen waardoor ze veel alleen zijn en eenzaamheid op de loer ligt;
  • om bij te kunnen dragen in de ontwikkeling van kinderen;
  • om verbinding te maken tussen jong en oud.

Wat gaan we doen?
We gaan ervoor zorgen dat deze ouderen leuke brieven en tekeningen krijgen om de eenzaamheid een beetje te doorbreken.

Voor wie?
De leerlingen uit jouw klas kunnen een brief schrijven of een tekening maken voor deze eenzame ouderen. Ik heb inmiddels contact met Zorggroep Apeldoorn die heel enthousiast zijn en hier graag aan mee willen werken.

Hoe?
Als jij hieraan mee wilt doen, stuur dan een bericht naar creawijz@gmail.com. Je krijgt van mij vervolgens de instructies voor deze opdracht. Deze kun je aan jouw leerling meegeven. De leerling zorgt ervoor dat de brief of tekening weer terugkomt op school. Als jij voldoende brieven hebt, geef je mij een seintje en kom ik ze bij je ophalen. Ik zorg ervoor dat de brieven bij Zorggroep Apeldoorn terecht komen zodat zij ze kunnen verspreiden onder de bewoners. Als de ontvanger van de brief het leuk vindt kan hij een brief terugschrijven. Deze brieven haal ik op en ik zorg ervoor dat ze weer bij jou op school komen. Jij kunt de brieven weer meegeven aan jouw leerling en wie weet komt er zo een leuke correspondentie op gang.

Wat brengt deze opdracht?
Het doel van deze actie is om te blijven werken aan de taalvaardigheid, het kweken van maatschappelijk besef en door het verbinden van jongeren aan ouderen van elkaar te mogen leren.

Wil jij hieraan meewerken dan kun je contact met mij opnemen via creawijz@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *