Durf jij het aan?

Durf jij het aan!Tijdens mijn workshops waarin ik met hamers, schroefmachine en lijmpistool werk krijg ik vaak de opmerking of dat niet te gevaarlijk is. Ik snap dat docenten, leiders en ouders zich dat afvragen, echter mijn ervaring is dat kinderen heel goed weten dat ze voorzichtig moeten zijn. Met een hamer en spijker werken heeft als risico dat je op je vingers kunt slaan, een lijmpistool is heet aan het einde en je kunt er je vingers aan branden en zo kun je nog wel meer kleine ongelukjes bedenken.

Mijn ervaring is dat kinderen altijd laaiend enthousiast zijn als ze mogen timmeren, boren en werken met gereedschap dat nauwelijks gebruikt wordt. Juist in dat enthousiasme raken kinderen gemotiveerd en uitgedaagd en daar zit dus de magie.

Met goede begeleiding en duidelijk instructies laat ik kinderen met gereedschap omgaan en leer ik ze wat ze er wel en niet mee kunnen. Wat ik eigenlijk altijd terug krijg aan het einde, is dat ze vragen wanneer ze dit weer mogen doen.