Superhelden-cape of je superheld verrassen!

Elk jaar in mei organiseert UITverGROOT de maand ‘Dromen in Kampen‘. Tijdens deze maand kunnen bewoners hun dromen delen en zijn er van allerlei leuke activiteiten voor jong en oud te doen. Zo ook de workshop van Creawijz ‘Maak je eigen superhelden-cape’. Tijdens deze workshop maken kinderen van een t-shirt hun eigen superhelden-cape. Deze cape doe je om als je dingen spannend vindt. Je kruipt dan als het ware in de huid van je superheld en hebt net even wat meer lef om dat wat je spannend vindt, toch te doen.

Op zoek naar een alternatief
Echter door de getroffen maatregelen in verband met het Corona Virus kon dit niet live en dus ging ik op zoek naar een goed alternatief. Het resultaat hiervan is een video-opname waarin ik kinderen stap-voor-stap meeneem om hun eigen superhelden-cape te maken. De basismaterialen (een t-shirt en textielstiften) heb ik verpakt als een pakketje. Ze waren te koop bij Vooruitzicht in Kampen. Dit is een bijzondere winkel in Kampen waar actief aan upcyclen wordt gedaan. Daar wordt ik altijd helemaal blij van!
Deze opdracht was een mooie ervaring om te ontdekken of een digitale workshop ook werkt. Het antwoord hierop is dat ik de volgende keer toch weer live de workshop ga geven.

Shirt voor je superheld
Het is inmiddels juli en tijdens mijn bezoek aan mijn vriendin in Kampen lopen we samen bij Vooruitzicht binnen. In de periode dat de maand ‘Dromen in Kampen’ was ben ik niet in de gelegenheid geweest om deze winkel te bezoeken. Voor mij dus de eerste keer dat ik hier binnen loop. Na een korte kennismaking met de eigenaresse kijk ik rond en geniet van de mooie artikelen die er te koop zijn. 

Ondertussen hoor ik hoe de eigenaresse haar ervaringen tijdens de maand ‘Dromen in Kampen’ te deelt met UITverGROOT. Ik besluit om actief mee te luisteren omdat ik nieuwsgierig ben naar haar ervaring met de pakketjes en video van Creawijz. Ze vertelt me dat er niet zo veel verkocht is, maar dat ze wel een hele leuke ervaring had van een jongen die een pakketje heeft gekocht. Een paar dagen na zijn aankoop deelde zijn vader een paar foto’s met haar. Deze jongen had geen superhelden-cape gemaakt, maar een mooi t-shirt voor zijn eigen superheld: zijn vader!

Zelf aan de slag
Heb jij een superheld waarvoor jij een t-shirt wil maken? Er zijn nog pakketjes over die je voor € 5,00 exclusief verzendkosten (€ 4,00) kunt bestellen. Ben je geïnteresseerd in een workshop ‘Superhelden-cape‘ neem dan contact met mij op via
mail: creawijz@gmail.com of
telefoon: 06 1222 67 33.