Floppy disks en computeronderdelen

Ken je ze nog? De floppy disks? Vorig najaar toen ik onze zolder opruimde kwam ik een hele doos tegen. Vele heb ik zelf gebruikt en nu liggen ze daar klaar om weggegooid te worden of… kan ik er nog wat mee?

En zo ben ik bezig met het voorbereiden voor een nieuwe workshop. Naast de floppy disks stonden er ook nog een paar oude computers, van die bullebakken, en twee laptops die over hun houdbaarheidsdatum heen waren. Na wat rond geneusd te hebben op internet en mijn eigen het raadplegen van mijn eigen fantasie, heb ik genoeg om eerst zelf aan de slag te gaan. Onderzoeken hoe ik de onderdelen aan elkaar ga maken, kijken of het niet te ingewikkeld is en een stappenplan maken welke ik in kan zetten om deze workshop voor kinderen in het basisonderwijs leven in te blazen.
Ze middelen aan te reiken om hun eigen fantasie en creativiteit levendig te houden en om alvast een beetje kennis te laten maken met techniek.

Onderstaand een paar voorbeelden die mijn fantasie prikkelen.

Dank aan Softonic
Dank aan REM visual
Dank aan Recycle ART