Zien en gezien worden

We zien en horen het tegenwoordig steeds meer; leerlingen die gedemotiveerd raken omdat ze heel goed weten wat ze willen, maar geen passende opleiding kunnen vinden. Wat doe je dan? Een klein voorbeeld om deze leerlingen weer een klein beetje in de ‘aan-stand’ te krijgen.

Via via kreeg ik te horen dat een leerling van bijna 16 jaar een droom heeft; zijn talent verder ontwikkelen in de mode industrie. Hij wil kleding ontwerpen omdat hij daar goed in is. Via de socials deelde ik zijn ontwerpen, digitaal en op papier en het viel mij op met hoeveel aandacht hij hieraan gewerkt heeft. Zijn digitale ontwerpen zijn tot in de details uitgewerkt. Ik liet weten dat deze leerling op zoek is naar een stage plek waar hij verder kan met zijn talent; Dromen, durven en DOEN! Tot nu toe nog geen concrete opbrengst, maar wat schetste de verbazing; door het feit dat er iemand voor hem opgestaan was en de moeite had genomen om met hem mee te denken en zich in te zetten om naar mogelijkheden te kijken, kroop hij uit zijn schulp en zocht hij weer contact met school en begeleiders. 

Als ik het geld zou hebben zou ik zijn droomopleiding bij de B Academy in Amsterdam bekostigen omdat ik deze leerling een kans gun. Helaas ben ik niet in die omstandigheid, maar wat nou als 10.000 mensen € 1,00 zouden doneren en op die manier een jong talent zijn droom werkelijkheid laten worden? Dromen, durven en DOEN!