Wat kan je ermee?

van afval leuke dingen makenVeel afval wat wij weggooien is uitstekend geschikt om mee te knutselen. Juist omdat het de fantasie van jonge kinderen prikkelt. Doppen van flessen, restmateriaal uit de bouw zoals scharnieren, bouten en moeren en ga zo maar door.

We starten met een tafel vol met restmateriaal, eventueel aangevuld met kralen, draad e.d. Samen kijken we wat er allemaal ligt, welke vorm het heeft en welke functie’s je er aan kunt geven. Om kinderen op weg te helpen neem ik wat voorbeelden. Denk aan een wind mobiel, een vogelvoer fles, armbandje van fietsband, insectenhotel van blik etc.

Na een korte uitleg over de gereedschappen die gebruikt kunnen worden gaan we lekker aan de slag.

Tijd: 2 uur 
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: op aanvraag

Voor scholen is het wellicht interessant om deze workshop als les aan te bieden. De componenten van Wetenschap & Techniek en de kerndoelen 42, 44 en 45 zijn aanwezig. Daarnaast wordt er gewerkt aan de fantasie en de creativiteit.

Meer informatie of wil je deze workshop boeken? Zie mijn contact pagina of mail naar creawijz@gmail.com