Hout uit de natuur

Als je in het bos loopt en goed om je heen kijkt dan liggen er prachtige stukjes hout. Een takje die van zichzelf al een mooie vorm heeft of als je wat groter denkt, een wortel van een omgevallen boom die ik qua vorm fascinerend vind. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je dat zomaar meeneemt, want dat is tegen de regels in. Via via ben ik in contact gekomen met een hovenier die een groot perceel bos beheert. Daar mag ik af en toe lekker struinen.

Eerst moet het hout goed drogen en pas daarna kan het bewerkt worden. Inmiddels heb ik al meerdere producten gemaakt zoals je op de foto’s kunt zien. Het weghalen van de weke delen, het schuren en vervolgens afwerken is voor mij een proces waarbij ik even helemaal in mijn eigen wereld kan zijn. De boel de boel laten, ont-prikkelen en ruimte geven aan mijn creative proces. Het helpt me ook om alles weer even in het juiste perspectief te zetten en heel belangrijk: ik laad er enorm van op.

Zie je een product waar je interesse in hebt? Neem dan contact met mij op via creawijz@gmail.com.