Workshop mini boomhut

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is creawijz_blog_boomhut-1.jpgHet creatieve proces leent zich goed om kinderen te helpen op sociaal en emotioneel gebied. De focus ligt op de fantasie en de creativiteit en tijdens dit proces is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld te oefenen met samenwerken. 

Ondanks het regenachtige weer liet ik me vandaag niet tegenhouden om buiten alvast de basis voor de boomhutten klaar te maken. De takken en de grote plateau’s had ik al in huis. Een paar takken waren wat ‘mager’ en dan vind ik het natuurlijk heerlijk om alvast dit klusje aan te pakken. Combineren van een aantal takken en kijken wat een goede compositie is. Is er voldoende ruimte om er dingen in te zetten of dingen aan te hangen? Soms lukt het om een goede tak te vinden en soms mag ik zelf nog even hieraan knutselen.

Ik maak mijn lijstje klaar met spullen die mee gaan voor de workshop aanstaande dinsdag bij de BIXO in Deventer. Er zijn negen kinderen die aan de slag gaan en ik zie dat ik mijn voorraad houtrondjes en ijslolly-stokjes aan moet vullen. Gelukkig heb ik voldoende takken liggen die gezaagd kunnen worden. Iets wat ik ook graag doe. Stofjes heb ik nog voldoende op voorraad en ik bedenk dat ik nog een voorbeeld wil maken waarmee ik uit kan leggen hoe je twijgjes aan elkaar knoopt. Ik besluit hiervoor de middag te nemen als iedereen thuis na de lunch weer zijn eigen gang gaat. In alle rust met een lekker muziekje op de achtergrond werk ik het voorbeeld uit en l

Jij ook? Hou dan mijn site in de gaten of boek deze workshop!