Mini boomhut

Mini boomhut
Mini boom

Tijdens deze workshop kan er met een groepje van 3 á 4 kinderen een grote boomhut gemaakt worden of zelfstandig een kleine. In het groepje werken we aan de creatieve- en aan de sociale en emotionele ontwikkeling en prikkelen we de fantasie van de kinderen.

We werken met takjes, ijslolly stokjes, stof, touw en ‘schijven’ van een boomstronk en de kinderen kunnen gebruik maken van de boormachine, zaag en lijmpistool. 
Dit is een activiteit waarin kinderen vanuit ‘flow’ aan het werk zijn en in veel gevallen aan het einde graag willen doorgaan.

– alle leeftijden 
– op locatie
– groepjes van 3 á 4 kinderen
– duur van de activiteit; 2 uur

Enkele reacties van begeleiders BSO;
“In grote mate wordt de creativiteit van kinderen gestimuleerd. Alle beschikbare materialen lagen voor het pakken, er waren stimulerende voorbeelden en veel vrijheid om de eigen creativiteit te laten zien. Patricia ging ook tussendoor met de kinderen in gesprek wanneer zij tegen problemen aanliepen, dit zorgde weer voor nieuwe input bij de kinderen.”

“Patricia geeft duidelijke uitleg aan het begin, maar weet ook de kinderen te stimuleren zelf na te denken en dingen gewoon maar te proberen. Hele positieve houding richting de kinderen.”

“Volgens mij heb je zeker van 15 kinderen bijna twee uur lang de aandacht kunnen trekken, de één was heel actief en de ander weer op zijn of haar eigen manier lekker bezig. De betrokkenheid was er zeker want er was ook een hoop te doen met materialen etc.”

“Je bent erg rustig en praat zacht, hierdoor ben je gelijk heel erg betrouwbaar voor kinderen. Ook door open vragen te stellen en te vragen wat kinderen eventueel anders of beter kunnen doen slaat vaak aan.”

“Ik zou de workshop zeker aanbevelen, zelf ontdekking en zelf dingen doen. Bij een boomhut hebben kinderen ook echt gelijk een beeld, hierdoor kunnen kinderen zich goed inleven.”