Zonder hardware geen software

van hardware naar softwareProgrammeren of een apparaat bedienen? Daar is software voor nodig, maar ook hardware. In deze workshop neem ik kinderen mee naar de binnenkant van een apparaat.

We beginnen met het demonteren waarbij nieuwsgierigheid, ontdekken, onderzoeken, samenwerken en soms ook doorzetten aan de orde komt. Daarnaast leren kinderen hoe ze gereedschap inzetten en gebruiken om onderdelen los te halen. Als er voldoende onderdelen gedemonteerd zijn gaan we de fantasie en de creativiteit inzetten.

Samen bekijken we de opbrengst van het demonteren en is er gelegenheid om vragen te stellen. Alle kinderen krijgen een houten blok en starten met het licht opschuren hiervan. Het is de bedoeling dat ze van dit blok een ‘Blok-botje’ maken. Een robotje van hout met ogen, een neus, een mond, armen en wellicht nog andere items die ze zelf mogen bedenken, maar een eigen creatie is ook helemaal ok!

Tijd: 2 uur
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: op aanvraag

Voor scholen is het wellicht interessant om deze workshop als les aan te bieden. De componenten van Wetenschap & Techniek en de kerndoelen 42, 44 en 45 zijn aanwezig. Daarnaast wordt er gewerkt aan de fijne motoriek.

Meer informatie of wil je deze workshop boeken? Zie mijn contact pagina of mail naar creawijz@gmail.com

Lees ook mijn blog hierover ‘Zonder hardware geen software.’